AC/DC ja tuhat muuta rockbändiä!

AC/DC on kiistatta yksi historiamme menestyksekkäimpiä bändejä, joka on lähes yhtäjaksoisesti soittanut kohta 50 vuotta. AC/DC on alunperin Australiasta, mutta perustajajäseniensä (Malcom & Angus Young) taustat huomioonottaen bändissä on paljon Skottilaisia vaikutteita.

AC/DC on siis jo usean vuosikymmenen ajan dominoinut rock-genreä maailmalla ja näin ollen ollut mukana  myös vallankumouksellisessa rock-musiikin uudelleensyntymässä. Kyseinen bändi on käytännössä yksiselitteisesti ollut vaikuttamassa tuhansien uusien bändien syntymistä, joista moni on päässyt myös maailmanmaineeseen. Useat tunnetut muusikot, kuten vaikkapa Metallican James Hetfield on useasti maininnut AC/DC:n olevan miehen suurimpia idoleita sekä vaikuttajia. Voi siis hyvinkin olla, että esimerkiksi emme olisi koskaan kuullutkaan Metallicasta, ilman AC/DC:tä. Ihan samalla tavalla, kun emme välttämättä olisi kuulleet koskaan rock n rollista ilman Elvis Presleytä, tai The Beatlesia.

Thunderstruck

“Thunder, thunder, thunder, thunder

I was caught

In the middle of a railroad track

I looked round

And I knew there was no turning back

My mind raced

And I thought what could I do

And I knew

There was no help, no help from you

Sound of the drums

Beating in my heart

The thunder of guns

Tore me apart

You’ve been

Thunderstruck”

…Kyseessä on ote ensimmäisestä säkeistöstä, kappaleesta Thunderstruck. Thunderstruck on kiistattomasti yksi AC/DC:n suosituimpia biisejä ja se näki päivänvalon vuonna 1990. Kappale löytyi bändin “The Razors Edge” albumilta, ensimmäisenä kappaleena. Veljeksillä Angus & Malcom Young olivat näppinsä eniten pelissä tämän kappaleen kohdalla, sillä se on lähes kokonaan heidän käsialaansa. Kuten kaikki legendaariset kappaleet, myös tällä kipaleella oli tarinansa. Bändin kitaristi ja perustaja Angus kertoi saaneensa inspiraation kappaleeseensa hurjasta tapahtumasta, jossa salama osui lentokoneeseen jossa hän oli matkustajana. Kaikki tapahtuu siis tarkoituksella, se on todettu rock-musiikin historiassa jo useaan otteeseen. Voimme olla kiitollisia siitä, että salama iski Angus Youngin koneeseen sekä siitä, että hän on vielä elossa. Ilman näitä kahta edellä mainittua tapahtumaa, emme olisi koskaan kuullut niinkään uskomattoman hienoa kappaletta kuin Thunderstruck.

AC/DC nettipelien vetonaulana

Ei ole mikään ihme, että AC/DC on onnistunut vaikuttamaan muihinkin teollisuuden aloihin urallaan, kuin pelkästään musiikkiin. Yksi huomattavia hyötyjä saanut ala on peliteollisuus joka on jo vuosikymmeniä käyttänyt mm. AC/DC:n innoittamia musiikkeja, sekä grafiikoita erilaisissa yhteyksissä. Yksi suosituimpia pelejä on esimerkiksi netticasinoilta löytyvä “Thunderstruck” kolikkopeli. Vaikka tällä pelillä ei virallista assosisaatiota ole bändin kanssa, se on kuitenkin selkeästi tehty tribuuttina tälle legendaariselle bändille. Esimerkiksi täältä pääset katsomaan useiden kymmenien nettipelitarjoajien valikoimaa, jossa kyseinen kolikkopeli on tarjolla vuoden jokaisena päivänä!

Bändin tulevaisuus

Suurin osa yhtyeen jäsenistä on jo reilusti yli 60 vuotiaita joten on sanomattakin selvää, etteivät he tule loputtomiin keikkailemaan. Bändi on kuitenkin siinä mielessä ollut poikkeuksellisen vähän otsikoissa, että suurimmilta konflikteiltä ja kriiseiltä ollaan aina vältytty. Mahdollisesta lopettamisesta on ollut uutisia jo useamman vuoden ajan, onhan bändin jatkamiselle ollut usempiakin esteitä – esimerkiksi pitkäaikaisten jäsenten lopettamista. Kriitikot ovatkin uumoilleet, että jossain tulevaisuudessa, seuraavan 3-5 vuoden sisään AC/DC:n taru loppuu. Vastaan tulee iän tuomat fyysisetkin rajoitteet, vaikka miehillä soittohaluja varmasti riittäisi hautaan asti! Mikäli et ole ikinä kyseistä yhtyettä esimerkiksi nähnyt livenä, suosittelemme tätä ehdottomasti! Aikaa ei kuitenkaan ole hukattavaksi, sillä keikkoja on enää rajoitetusti jäljellä eikä niihin ole varsinaisesti mitenkään helppo saada lippuja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *